Åk till stan idag!

16/11 – Manifestation – Vi har fått nog! Stoppa det meningslösa våldet!

Vi bryr oss och låter ingen persons död gå tyst förbi. Det här handlar inte om förortsvåld, det här handlar om meningslöst våld i samhället som skrämmer, sårar och dödar! Nu på söndag träffas vi på Sergelstorg mellan kl 14-16 för att hedra Ahmed “Romario” Ibrahmin och alla andra som har fallit offer för det meningslösa våldet. 2 timmar med tal från vänner, politiker och uppträdanden av bl.a. Adam Tensta, Million Stylez, Ison och Fille….

Natten mot den 18:e oktober knivhöggs Ahmed Ibrahim till döds. Hans kropp dumpades utanför Karolinska sjukhuset. Media rapporterade händelsen som “en kriminell gänguppgörelse”. Vi som kände honom blir både kränkta, sårade och arga. Ahmed “Romario” Ibrahim är en förebild, uppskattad vän, fotbollstränare och viktig person i mångas liv. Han och många andra höll sig medvetet borta från kriminalitet och jobbade med att stärka och engagera unga dvs. framtiden.

Du kan fråga vem som helst som kände honom, Ahmed var en varm person som log med hela sitt hjärta. Hans positiva energi smittade av sig till alla i hans närhet. Han är älskad och djupt saknad.

Efter ett hundratal arga insändare började media att ändra sin rapportering.

Vi har alla samma människovärde men vissa får skrika högre för att höras. Det spelar tydligen roll vart man bor, vad man heter och vilket umgänge man har.

Unga från Husby satte ord på mångas frustration när ingen “utifrån” reagerade på Ahmeds död.

De frågar om någon kommer att bry sig eller om det faktiskt är så att man kan dö härute utan att samhället engagerar sig eller ens märker något.

Politiker, media och många andra frågar inte ens, utan drar slutsatsen att du är kriminell för att du bor i ett område utanför Stockholms tullar. Våldet i samhället och bilden av förorten är något som vi måste förändra. Stå upp för det du tycker, visa att du sätter stopp för våldet och att alla har ett lika och självklart människovärde.

Om vi inte bryr oss, kommer heller ingen annan att göra det.

Bara genom att närvara på manifestationen gör du en skillnad, ju fler människor som dyker upp och visar att de bryr sig desto mer press kommer det läggas på att en ändring måste ske! Var med och skapa en förändring, kom till manifestationen på Sergelstorg nu på söndag kl 14.00.

Date: Sunday, November 16, 2008
Time: 14.00 – 16.00
Location: Sergels Torg “Plattan”
City/Town: Stockholm, Sweden

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: